Întrebări frecvente

Ordonanța de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, Legea nr. 52/ 2003 privind transparența decizională în administrația publică, cu modificările și completările ulterioare, Legea 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare.
Bugetarea participativă este un proces democratic prin care membrii unei comunități decid cum va fi cheltuită o parte a bugetului public. Prin conceptul de „Bugetare participativă” Consiliul Județean Harghita creează cadrul unei relații de parteneriat între administrația publică şi cetățeni, în vederea implicării acestora în mod activ, prin idei, sugestii, propuneri, la îmbunătățirea calității vieții la nivelul comunității locale. Cetățenii sunt astfel încurajați să se implice în procesul de luare a deciziilor privind prioritățile de investiții de interes județean, cu finanțare de la bugetul local al județului Harghita. Bugetul pus în discuție este cel asigurat de Consiliul Județean Harghita, referitor la cheltuielile de dezvoltare.
CONSILIUL JUDEȚEAN HARGHITA PROPUNE CETĂȚENILOR JUDEȚULUI HARGHITA IMPLICAREA ACTIVĂ ÎN PROCESUL DE LUARE A DECIZIILOR ÎN CEEA CE PRIVEȘTE REALIZAREA VIITOARELOR PROIECTE ALE JUDEȚULUI HARGHITA